المقادير:
نصف كيلو أرز
6 حبات بصل متوسطة الحجم
ربع كيلو لحمة او مثل ما بدك وتكون مقطعة مكعبا صغيرة حجم عقلة الاصبع
ملح وفلفل اسمر واى توابل او بهارات عندك
زيت او سمن للتحمير
الطريقة :
قطعى البصل قطع صغيرة ثم رشى علية الملح وضعية فى الزيت وقلبيه حتى يدبل وطبعا التقليب المستمر ثم ضعى عليهم اللحمة واستمرى فى التقليب حتى يصبح لونهم بنى فاتح ولو كانت اللحمة مستوتش ضعى عليهم كوب ماء او شربه لكى تستوى وايضا اذا لم تستوى ضعى كوب اخر وكررى حتى تستوى اللحمة وبعد ان تتشرب من الماء كويس ضعى عليهم الارز والفلفل والتوابل وقلبيهم كويس وبعدين ضيفيلهم شربه او ماء مغلى بحيث تكون الماء مغطية الارز بحوالى 2سم ثم ضعيهم فى حوض او طاسة وضعيهم فى الفرن حتى تستوى لو احتاجت ماء تانى رشي عليها ماء من فوق على الوش حتى تستوى
الفرن:
سخنى الفرن كويس وبعدين هدى النالر خاص
وبالف هنا